2014 Feb 24

Søvn Besvær

Kan bare ikke sove.. Ikke engang de piller jeg får til hjælp mod søvn besvær som jeg fik for et par måneder siden hjælper lige pt. Jeg kan falde i søvn og så vågne efter 1 – 2 timer og er fuldstændig rundt på gulvet og har bare mega hedeture. Så kan der gå et par timer så sover jeg som en sten til jeg skal op. Syntes det er mærkeligt.

image

Og jeg kan altså ikke bare ligge og vente på at søvnen kommer tilbage. Så der bliver spillet, set tv eller hvad jeg kan finde på.

Men skal seriøst havde fundet en måde at sove godt på igen i de første timer af natten.  For de timer sover jeg i den anden ende. Og det er også noget bæ.

1 Comment on “Søvn Besvær”

 1. I forbindelse med mit studie til sygeplejerske, har vi haft om søvn og hvile -så jeg tænkte at jeg havde et par tips som har grundlag i fysiologisk evidens.

  1. Befind dig i meget lys om dagen, og i et komplet mørkt rum når du skal sove. Da hormon produktionen af Melatonin, som har betydning for indsovningen og kvaliteten af søvnen, afhænger af mørke – og vil produktionen vil derfor være størst hvis man befinder sig i meget lys i løbet af dagen, og i et komplet mørkt rum om natten.
  Indtag desuden valnødder og havregryn i din kost, da disse indeholder melatonin.

  2. Indtag føde som indeholder Tryptofan (fx. Sojabønner, æg, sesamfrø, jordnødder, græskarnødder, parmesan, hørfrø, gås, røget skinke, tun, fasan, kylling, rejer), da dette kan omdannes til melatonin af serotonin i kroppen, som ligeledes er et hormon som har betydning for indsovningen og søvnens kvalitet.
  Desuden bør du spise skine og æg, og tilbringe meget tid i lys i løbet af dagen, da dette i en vis grad kan øge produktionen af serotonin.

  3. Undgå følgende op til en time før du skal sove: Indtage koffeinrigedrikke (kaffe, sodavand, tea), være fysisk aktiv (Men vær gerne fysisk aktiv i løbet af dagen – blot ikke en time før du skal sove), spille computer og/eller se tv.

  4. For at opnå den bedste søvn, må man ikke være sulten når man går i seng, men man må heller ikke være meget mæt.

  Jeg ved ikke om nogen af de tips passer ind i dit liv, og om de overhovedet vil hjælpe dig ^_^ Men det var lige hvad jeg sådan lige på stående fod kan komme i tanke om..

  Simone
  Microcut.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *